HockeyNews
PLUS

Mora tänker inte värva: ”Sitter lugnt i båten”

(6738) Anders Forsberg
Bildbyrån

Publicerad: 13 februari 2019

FacebookXWhatsApp

Vid midnatt på fredag stänger transferfönstret för de svenska klubbarna, men Mora som tampas i botten av SHL har inga planer på att värva något. 

– Vi sitter ganska lugnt i båten, både av ekonomiska förutsättningar men också för att vi har många spelare, säger sportchefen Anders Forsberg. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Mora ligger på en trettonde plats i tabellen, på samma poäng som tolvan Örebro ovanför kvalstrecket. Vid midnatt på fredag stänger transferfönstret, men Mora har varken pengar eller intresse av att förstärka inför slutspurten. 

– Vi sitter ganska lugnt i båten, både av ekonomiska förutsättningar men också för att vi har många spelare. Vi har haft problem med skador och sjukdomar, förhoppningvis får vi tillbaka de här i slutet av säsongen och då har vi ett bra lag, säger sportchefen Anders Forsberg. 

Hur ser marknaden ut för tillfället?

– Det finns spelare ute på marknaden, ganska bra spelare också. Sen kan jag väl inte riktigt avgöra i vilken prisklass det är, för vi har inte varit med och huggit den senaste tiden. Det kommer förfrågningar hela tiden. 

Hur är dina tankar inför slutspurten?

– Det känns positivt, vi har spelat riktigt bra under 2019. Både före jul men framförallt efter det nya året. Jag har goda förhoppningar, men sen kan vi ju inte påverka varken Örebro eller Timrå. För oss gäller det att spela varje match och få med oss poäng. 

Tidigare i veckan lånade Mora ut den unge målvakten Isak Wallin till Södertälje, som även varit utlånad till flera olika SHL-klubbar under säsongen. Situationen blev ohållbar för 21-åringen när Dalaklubben fick tillbaka Christian Engstrand från skada, menar Forsberg. 

– Det är ingen idealisk situation att ha tre målvakter på träning. Vi har Isak (Wallin) under kontrakt nästa säsong och ser en riktigt bra framtida målvakt i honom. Han måste ut och spela och det var flera klubbar som var intresserade av hans tjänster, men så föll det väl ut med Södertälje. Vi är glada att han får komma dit och förhoppningsvis spela mycket, säger han. 

Den 2 februari i mötet mot Färjestad delade Moraforwarden Niki Petti ut en crosschecking mot Axel Ottosson, som han i efterhand blev avstängd i fem matcher för. Den senaste tiden har det ryktats om att kanadensaren är på väg bort, rykten som Forsberg nu dementerar. 

– Nej, det är han inte. Han gör en bra roll hos oss, man hade hoppats och det gjorde han även själv att han skulle bidra med mer poäng, men han har tagit steg under hela säsongen. På slutet innan avsättningen var han riktigt bra för oss, så det var riktigt tufft att få han avstängd, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!